Gynekologer - Mer detaljer gällande Gynekologer
Ungdomsmottagning - Alkohol, tobak och droger

Ungdomsmottagning - Alkohol, droger, tobak och narkotika

Att droger som alkohol, tobak och narkotika är skadligt vet alla men för många ungdomar är det lätt att hamna i ett beroende på grund av kompisgänget, behovet att bli sedd och bekräftad eller som en flykt undan tristess och vardagsproblem.

alla ungdomsmottagningar finns det utbildad personal som ni med förtroende kan vända er till om ni eller någon kompis har problem med droger eller upplevs beroende.

En drog som många inte uppfattar som en regelrätt drog är prestationshöjande preparat som används inom idrotten och framförallt idrotter som kräver mycket muskler. Förutom att dessa preparat kan höja en persons prestation så kan personligheten förändras markant. Även dessa anabloer och andra förbjudna medel kan ni diskutera med personal på ungdomsmottagningen.Varför använder man droger?

Ungdomsmottagning - Tobak

Det finns många orsaker varför ungdomar använder droger och på ungdomsmottagningarna runt om i landet har de erfarenhet av alla typer av droger och anledningar till att använda droger. De vanligaste förklaringarna som ungdomsmottagningarna får höra varför ungdomar som fastnat i drogmissbruk började med droger är:

  • Cigaretterna gjorda att jag blev accepterad i det tuffa gänget.
  • Ölen gjorde så jag blev mer avslappnad och lättare kunde prata med tjejer.
  • Cannabisen gjorde att jag kunde dämpa min oro och ångest
  • Jag var alltid blyg och försiktig om jag inte hade alkohol i kroppen.

Oavsett orsak till att någon startat att använda droger vill alla som håller på med tobak, her ett alkoholmissbruk eller använder narkotika sluta med kan inte. Det bästa sättet att bli av med sitt drogmissbruk är att aldrig börja men det bästa sättet för den så är beroende att komma ur drogmissbruket är att ta kontakt sin ungdomsmottagning.

Alla droger har något förbud kopplat till sig. För cigarretter och alkohol är det åldersgränser för att få köpa och använda dessa och andra droger kan vara totalförbjudna. Anledningen till att drogerna är förbjudna på ett eller annat sätt är ett de skadar den som brukar drogen eller också kan skada omgivningen.